Sănătatea este o stare de bine. Tu ești bine?

Proiectul Sănătatea este o stare de bine. Tu esti bine?, organizat de către Inspectoratul  Şcolar al Municipiului Bucureşti  în colaborare cu  Asociaţia pentru  Dezvoltare Durabila in Educatie, Bucovina, Kineto Bebe,  Fundaţia Preţuieşte Viaţa, Sas Gym, Fitness Concept, Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare  are drept scop stimularea interesului adolescenţilor faţă de alimentaţie si beneficiile consumului de alimente sănătoase, care pot fi combinate în diferite variante şi pot reprezenta substitute ale alimentelor de tip fast-food. În egală măsură, scopul proiectului se îndreaptă în direcţia creşterii motivaţiei tinerilor de a practica sport, dar şi de a înţelege varietatea alternativelor sportive în vederea alegerii acelor care se potrivesc datelor umane specifice.

În acest proiect au fost implicati 100 de elevi, provenind din patru licee ale Municipiului Bucureşti, care au fost evaluaţi de către specialişti în domeniu: kinetoterapeuţi, antrenori fitness, consultanti nutriţie. Aceştia au primit individual o fişă de evaluare cu privire la : masa musculară, grăsimea din corp, gradul de obezitate, nivelul de hidratare, masa osoasă, caloriile din corp, tipul de corp, rata metabolică bazală, vârsta metabolică.

Programul de formare la care au participat elevii selectaţi s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni si a constat in: antrenamentul intr-o sală de fitness şi un regim de alimentaţie personalizat. Tinerii au fost însoţiţi în sala de fitness de antrenor, o dată sau de mai multe ori pe săptămână. Au fost elaborate tutoriale cu privire la starea fizică şi emoţională a subiecţilor, înainte şi după programul proiectului.

http://www.rador.ro/2015/02/24/100-de-elevi-de-liceu-vor-adopta-un-stil-de-viata-sanatos/

https://gokid.ro/stil-de-viata-sanatos-pentru-elevii-de-liceu/

https://onicescu.ro/2015/01/26/proiectul-sanatatea-este-o-stare-de-bine-tu-esti-bine/

https://www.nonguvernamental.org/csr/kaufland-si-bucovina-sprijina-un-stil-de-viata-sanatos-pentru-elevii-bucuresteni/

https://www.scoalacdavila.ro/sanatatea-este-o-stare-de-bine-tu-esti-bine

Galerie Imagini