Demararea proiectului INTRAVET FORMARE INOVATOARE PENTRU PREGĂTIREA DIGITALĂ VET

Începând cu 1 ianuarie 2022, ADDE este coordonatorul proiectului Erasmus+ Innovative Training for VET Digital Readiness, referință nr. 2021-1-RO01-KA220-VET-000025260, în parteneriat cu patru țări europene: IDP SAS DI GIANCARLO COSTANTINO (https://www.idpeuropa.com) Italia, INSTITUT DE HAUTE FORMATION AUX POLITIQUES COMMUNAUTAIRES – Belgia (https://www.ihfeurope.com), FUNDACJA CIRCLE (https://www.fundacjacircle.eu) – Polonia, MALGRANDE SOLUTIONS (https://www.malgrande.eu) – România, IAL FVG (https://www.ialweb.it) – Italia.

În contextul pandemiei de coronavirus, activitatea sectorului VET a fost grav perturbată, chiar mai grav decât în ​​alte sectoare ale educației (de exemplu, învățământul general), iar nevoile în ceea ce privește îmbunătățirea competențelor digitale ale tuturor părților interesate au fost mai evidente ca niciodată.

Potrivit „Sondajului privind modul în care părțile interesate din VET se confruntă cu urgența COVID-19”, realizat în 36 de țări de către Comisia Europeană (mai 2020), „majoritatea respondenților solicită sprijin pentru dezvoltarea unor medii de simulare/realitate virtuală pentru învățarea specifică VET. conținut pentru formarea abilităților practice sectoriale specifice” și „există puține cazuri de materiale profesionale online specifice”. Deși există OER pe teme VET, acestea nu sunt întotdeauna adaptate nevoilor specifice ale fiecărui cursant.

INTRAVET își propune să sprijine profesorii din disciplinele tehnice să își dezvolte și să își adapteze materialele de instruire, concentrându-se pe competențele lor digitale, care încă nu sunt adecvate.

INTRAVET dezvoltă conținut inovator de formare, care sprijină furnizorii de VET pentru a-și construi capacitatea de a răspunde provocărilor legate de digitalizare, dezvoltându-și competențele legate de dezvoltarea digitală strategică.

 

INTRAVET este adaptat nevoilor specifice ale grupurilor țintă selectate:

  1. Manageri VET care trebuie să-și îmbunătățească competențele în dezvoltarea strategică și capacitatea de a sprijini personalul și cursanții
  2. Profesori/formatori/instructori VET, care trebuie să-și îmbunătățească capacitatea de a oferi cursuri de înaltă calitate în format online
  3. Cursanți VET care trebuie să-și îmbunătățească capacitatea de a oferi instruiri mai bune și de a minimiza impactul negativ al restricțiilor

 

INTRAVET și-a propus două rezultate principale:

  1. Setul de instrumente pentru pregătirea digitală VET
  2. Formare pentru competențe digitale pentru profesori și formatori VET

 

Proiectul INTRAVET a început la 1 ianuarie 2022 și se va încheia pe 31 decembrie 2023.

A lua legatura: Urmărește toate activitățile și știrile proiectului INTRAVET pe pagina web : https://www.intravet.eu/

 

 

 

 

Acest proiect este finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Sprijinul Comisiei Europene pentru pregătirea și publicarea acestui comunicat de presă nu constituie aprobarea conținutului care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută a informațiilor conținute în acesta.