Din școală în viață prin firma de exercițiu

ADDE desfasoara inca din 2011 proiectul „Din scoala in viata prin firma de exercitiu”, avand ca parteneri: Virtual Enterprise International New York, Department of Education New York City, Primaria Sectorului 1 Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Colegiul Economic “V. Madgearu” Bucuresti, Liceul Teoretic “N. Iorga ”, Colegiul Agricol “V. Harnaj” Bucuresti, Colegiul Tehnic “Mircea cel Batran” Bucuresti, Liceul Teoretic „Al. Vlahuta”, Bucuresti, Scoala Gimnaziala “Titu Maiorescu” Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 162, Scoala Gimnaziala nr. 179.

Obiectivele proiectului sunt: familiarizarea cadrelor didactice cu conceptul și practica firmelor de exercitiu, ca metoda interactiva de invațare; implicarea reprezentantilor mediului de afaceri din Bucuresti in proiectele scolilor, in vederea asigurarii unor parteneriate educationale; valorizarea experientelor dobandite pentru consilierea si orientarea elevilor; perfectionarea limbajului de afaceri in limbi straine; stimularea creativitatii elevilor si recunoasterea ei la nivel international; motivarea elevilor cu rezultate deosebite in practica firmelor de exercitiu; stabilirea de parteneriate cu scoli similare din SUA si alte tari participante la targ; desfasurarea unor actiuni menite sa contribuie la cresterea prestigiului scolii pe plan local si international; cunoasterea sistemului educational american; organizarea de mobilitati cu elevii in baza unor proiecte educationale. In cadrul acestui proiect, la invitatia Departamentului pentru Educatie din New York, SUA , membrii ADDE, participa anual la Targul International al Firmelor de Exercitiu organizat la New York, S.U.A..

Obiectivul asociatie noastre, în cadrul acestui proiect, este acela de a facilita accesul la această manifestare a cât mai multor cadre didactice din sistemul de învățământ bucureștean, atât de la licee teoretice sau tehnologice, cât și de la școli gimnaziale, în calitate de vizitatori și, totodată, familiarizarea acestora cu conceptul și practica firmelor de exercitiu, ca metoda interactivă de învățare, menită să dezvolte spiritul antreprenorial, atât la elevii, cât și la profesori.Totodata ne propunem sa popularizam conceptul de “Firma de exercitiu” in randul inspectorilor scolari, studentilor, elevilor de gimnaziu precum si in randul reprezentantilor mediului de afaceri din Bucuresti.

Pastrând tradiția din anii anteriori, in fiecare an au avut loc vizite la diferite instituții de învățamânt superior, precum: Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), dar si reuniuni  la Consulatul Romaniei la New York, la care au participat elevi si prfesori din Romania, diplomati romani si reprezentatnti ai comunitatii romanesti din New York.

Galerie Imagini